Helstekt duva med svamp

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Borsta svampen fri från skräp.
Bryn den i en stekpanna med lite smör och olivolja tillsammans med löken.
Salta och peppra.
Tillsätt buljong, honung och vitt vin.
Koka ner till simmig konsistens och ställ åt sidan.
Tillsätt halverade druvor innan svampen läggs upp på tallrik.

Salta och peppra duvorna.
Bryn dem hastigt i en stekpanna och lägg i en ugnsfast form tillsammans med några kvistar timjan.
Låt dem gå klart i ugnen på 170 grader i 9-11 min.
Duva får inte överstekas.
Den är godast om köttet är rosa.

Lägg upp svampen med buljong på en tallrik och lägg en duva som delats på hälften över.
Garnera eventuellt med en rosmarinkvist.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.