Saffranskaka

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Vispa aldrig ner mjölet, då kan kakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.

Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor.
Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.