Kaffemammas fiskgratäng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 40 min

Jättegod, krämig fiskgratäng där créme fraiche är blandat med dipmixen Fresh Island som blev en stor succé här hemma!

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra en ugnsfast form och ha ner fiskblocken. Salta och krydda med citronpeppar. Strö över hackade morötter och saltgurka på och runtom fisken. Här användes strax under hälften av en liten burk.

Rör ihop 2 burkar créme fraiche med dipmixen. I med ungefär 2 msk fiskfond och rör om ordentligt.

Häll créme fraiche-blandningen över fisken. Krydda med paprikakrydda och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ungefär 30 min.

Vi åt tillsammans med kokt potatis, men det blir nog även jättebra med mos eller pressad potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av kaffemamma Antal recept: 9 st

Är en tjej vars matintresse skjutit i höjden det senaste året. Lider av Crohns och tvångssyndrom med massa rädslor vilket gör att jag varken kan eller vågar laga mat själv, men tänker väldigt ofta på det och kommer på egna recept som min mamma ibland lagar till. Så även om recepten kommer från mig, så är det min mamma som har lagat dem. Det är en stor dröm att kunna och våga stå i köket själv en dag. Provar ni på mina recept vore det superkul att få höra vad ni tycker! :)