Ankgalantine, rotfrukter och krossat äpple

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Fördela anklåren i en vid, djup panna.
Gnid in dem med delade vitlöksklyftor, färsk timjan, färskt lagerblad, salt och olivolja.
Täck med smält ankfett.
Baka i ugn i 115 grader under lock i cirka 3 tim.

Köttet ska med lätthet lossna från benen.
Låt svalna och plocka bort ben och brosk.

Salta, peppra om så behövs och rulla in i plastfilm.
Låt ligga i kyl i minst ett dygn.

Krossa äpple:
Skala, kärna ur och dela i fyra delar.
Lägg i ugnsfast form, klicka i lite smör.
Täck formen och baka på 220 grader i 30 minuter.
Skaka om då och då.
Låt det ljumma.
Mixa slätt i matberedare.
Ta även med vätskan som bildats.
Kyl ner.

Picklade rotfrukter:
Koka en 1-2-3-lag på en del ättika, två delar socker och tre delar vatten.
Smaksätt med torkade anisfrön.
Skala och skär alla rotfrukter i lagom dekorativa bitar.
Koka dem mjuka men med knaprighet.
Lägg dem kalla i den avsvalnade lagen.
Kan förvaras i upp till två veckor.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.