Parmesangratinerad fisk med ljumma balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca. 20 min, gärna med en dillkvist.

Peppra fiskbitarna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

Häll av kräftstjärtarna och strö dem över fiskbitarna tillsammans med den hackade dillen.

Blanda crème fraichen med den rivna parmesanosten och bred den över fisk och kräftstjärtar.
Stek i 250° varm ugn i 15-20 min eller tills fisken är klar.

Gör de balsamicomarinerade morotsslantarna och sockerärterna:
Skala och skär morötterna i 3-4 mm sneda slantar.
Strimla purjolöken på snedden.

Koka morotsslantarna i vatten med en buljongtärning i ca. 10 min.

Tillsätt sockerärtorna och strimlad purjolök.
Låt koka yrtterligare 1 min.
Häll av vattnet och lägg upp i en vacker skål.

Vispa ihop balsamvinäger och olivolja och häll över de varma grönsakerna.
Strö över flingsalt och rör om.

Garnera fiskgratängen med dill och servera med den kokta potatisen och de balsamicomarinerade grönsakerna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.