Älgbiff med viltsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa köttet.
Hacka ev. putsbitar, persiljestjälkar, gul lök och morot.
Fräs hacket med smör och rapsolja i en kastrull.
Tillsätt lagerblad, svartpeppar och tomatpuré.
Låt allt fräsa några minuter.

Tillsätt vatten, rödvin, grädde, vilt- eller kalvfond, soja och gelé.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud såsen i 10 min.
Sila, salta och peppra.

Banka ut älgbiffarna med köttklubba.
Stek dem i lika delar smör och rapsolja ca. 1 1/2-2 min per sida.
Salta och peppra mot slutet.
Servera med stekt potatis och hariots verts.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.