Saffranskaka med dadlar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

En uppskattad kaka smaksatt med saffran! De färska dadlarna bidrar till en härlig sötma och gör kakan saftig. Grädden bidrar till en mjuk smak. Det går säkerligen bra att använda en liten springform istället för en brödform, och eventuellt göra en extra muffin på sidan om det blir för mycket smet för formen (glöm då inte att ta ut muffinsen tidigare än springformen).

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa dadlarna i en kastrull och häll över grädden. Värm detta under ett par minuter samtidigt som du mosar dadlarna med en sked. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och smör. Rör sist ner dadelröran (om man vill kan man mixa allt med en stavmixer). Klä en liten brödform (ca 10X12 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-35 minuter, eller tills kakan blir fast (känn med en sticka). Låt svalna och servera skivorna av kakan med grädde!

Du gillar kanske också

Receptet av BakaSockerfritt Antal recept: 12 st

Mitt namn är Marja Folcke har jag har sedan jag var liten älskat och haft som hobby att baka. Även hälsa har varit ett stort intresse och livsstilar som LCHF och GI inspirerar mig mycket. Det gick så långt att jag tidigare funderade över att bli både bagare och dietist (det hela slutade med att jag blev ekonom). Istället valde jag att utöva denna underbara hobby på fritiden och nu vill jag dela med mig av det jag kan och tycker är roligt!