Bakpotatis med laxröra

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 225°C.
Beräkna 1 potatis per person.
Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka.
Baka mitt i ugnen på galler i 50-60 min.
Låt vila en kort stund.

Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv.
Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig.
Använd gärna en handdduk så bränner du inte fingrarna.

Blanda en sås av minifraiche, senap och kapris.

Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i små tärningar.
Skär laxen i tunna strimlor.

Blanda ner äpple och lax i såsen.
Tillsätt gräslök och pepparrot.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran i bakpotatisarna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.