Rosérisotto med havskräftor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Kräftor
Häll Crudo Negroamaro Rosado, vatten, skaldjursfond, 1/2 citron, lagerblad, smashade vitlöksklyftor, salt och peppar i en stor kastrull.
Koka upp och låt puttra i 10 min.

Lägg ner havskräftorna i kastrullen och låt dem koka i 5-7 min beroende på storlek.

Sila och spar 1 l av spadet som buljong till risotton.

Risotto:
Skala och finhacka schalottenlöken.
Fräs löken med 1 dl olivolja i en stekpanna på svag värme.

Häll i risottoriset, höj värmen och fräs i ca. 1 min.

Häll i rosévinet och låt koka under omrörning tills vinet ångat bort.

Tillsätt den varma buljongen lite i taget under konstant omrörning.
Sänk värmen efter att du använt halva buljongen.
Låt sjuda, tillsätt spad och rör runt hela tiden.
Smaka av och se till att du har lite tuggmotstånd kvar i riset.

Ta bort stekpannan från plattan och rör i två matskedar olivolja och parmesanost.

Skala några kräftstjärtar och rör ned i risotton, behåll några hela
kräftor för uppläggning.

Servera med nymalen svartpeppar, olivolja och några droppar färskpressad citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.