Pepparkakor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 66 min

Ingredienser

Tillagning

Ca. 150 st

Lägg margarinet, socker, sirap och kanel, nejlikor, ingefära och pomeransskal i en kastrull.
Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält.
Låt blandningen svalna.

Rör ut bikarbonat med vatten, tillsätt till den svalnade kryddblandningen tillsammans med ägget.
Rör ner mjölet i margarinblandningen och blanda till en deg.

Forma degen till fyrkantig eller rund längd 3-4 cm i diameter.
Slå in rullen i aluminiumfolie och låt degen vila kallt över natten.
Det går lättast att skära degen när den är kall.

Nästa dag:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen tunt ca. 2 mm, på mjölat bakbord och ta ut kakorna med mått.

Lägg jämnstora pepparkakor på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda kakorna i mitten av ugnen 6-8 min.
Låt kakorna svalna på plåten.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.