Rårakor med löjrom

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Låt rommen rinna av i en finmaskig sil i några timmar i kylen.

Skala och finhacka löken.

Skala och finriv potatisen till rårakorna och krama ur vätskan väl.
Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar.

Värm under tiden upp lite smör och olja i en stekpanna, på något mer än medelvärme, så det blivit gyllenbrun.
Lägg i en fjärdedel av smeten ml., bred ur den filt en tunn råraka.
Stek i 3-5 min på varje sida tills den fått fin färg och börjat bli frasig i kanterna.
Lägg rånkan på hushållspapper för att suga upp fettet.
Stek resten på samma sätt.

Servera råkakorna med rommen, hackad lök, gräddfil och en citronklyfta.
Garnera med en dillvipps.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.