Dansk leverpastej

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.
Mal levern på kvarn tillsammans med späck, lök och ansjovis till en fin färs.
Eller mixa den i matberedare.

Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd efter hand med grädde.
Krydda och koka till en tjock stuvning 5-10 min.
Ta såsen av värmen och rör ned äggen ett i sänder.

Vänd ned leverfärsen.

Slå smeten i en eller flera höga formar.
Täck med folie och gör några lufthål.
Grädda i vattenbad mitt i ugnen ca. 1 tim.
Ta bort folien mot slutet så att ytan får färg.

Serveras med lättstekta baconskivor över.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.