Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200°.
Sjud linserna mjuka i saltat vatten ca. 15 min.
De ska fortfarande ha tuggmotstånd.

Skala sötpotatisen och dela på längden.
Skär varje halva i 1 cm tjocka halvmånar.
Fördela på en plåt, ringla över oljan och salta.
Rosta mjuka till fin färg, ca. 20 min (eller grilla!).

Riv loss mindre bitar av grönkålsbladen.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek kålen hastigt ? vänd runt bladen så de inte blir brända.
Salta.

Tranbärsvinägrett:
Mixa bären med olja, sirap och vinäger till en slät dressing.
Smaka av med salt och peppar.

Varva sötpotatis, linser, grönkål och tomater på ett stort fat.
Ringla över vinägretten och servera direkt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.