Älgfärsbiff med polenta och svamp

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Gott recept med viltsmak!

Ingredienser

Tillagning

1. Tina älgfärsen.

2. Färsbiffar: Blanda ägg och mjölk och rör i ströbrödet. Låt svälla några minuter. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda ströbrödsblandningen med färs, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar och stek dem i olivolja ca 4 minuter per sida.

3. Polenta: Koka upp vatten och grönsaksfond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter, rör om då och då.

4. Rör ner parmesanosten och matfettet i polentan. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan och varmhåll.

5. Svampfräs: Ansa och skär eventuellt stora svampar i mindre bitar. Fräs dem i oljan i en stekpanna tills vätskan kokat bort. Hacka persiljan och tillsätt den och soja i svampfräset. Krydda med salt och peppar.

6. Servera polentan med svamp och färsbiffarna.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D