Kryddiga färsspett med citronmarinerad aubergine

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Grillat på spett.

Ingredienser

Tillagning

Aubergine:
Skär ändarna av auberginerna, skiva dem i ca. 1 cm tjocka skivor på längden.
Lägg ut skivorna och strö salt på båda sidorna.
Låt skivorna ligga och salta ur ca. 15 min.

Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften.
Hacka persiljan.
Blanda citronsaft och -skal, persilja, honung och olivolja.

Spett:
Skala och riv vitlöken fint.
Blanda färsen med vitlök, kryddor och ägg.
Forma färsen till 8 ?korvar? och trä upp dem på spett.

Aubergine:
Grilla skivorna ca. 1 min på varje sida tills de blir mjuka och har fin färg.

Vänd ner de grillade aubergineskivorna i citronmarinaden, krydda med peppar och ev. med salt.

Spett:
Grilla spetten sakta runt om 8-10 min eller tills innertemperaturen är 72?C.

Till servering:
Servera spetten med marinerad aubergine, grillat pitabröd och ajvaryoghurt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.