Öl-Bräserade fläskrevben

  • Portioner:
  • Cirka tid: 135 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 220 grader.

Torka revbenen torra, krydda med salt och 0,5 tsk paprikapulver.
Värm olivolja i en stor kastrull på medelvärme.
Lägg i revbenen i omgångar och koka tills brynt, ca. 8 min per sida.

Ta av från platta.
Tillsätt lök och koka tills brynt, ca. 10 min.
Tillsätt ytterligare 1 tsk paprika och krydda med salt.

Tillsätt öl:
Koka upp och låt koka tills vätskan reduceras med hälften, ca. 8 min, skrapa upp botten av krukan med en träslev.

Tillsätt hönsbuljong, lagerblad och timjan - när vätskan börjar sjuda läggs revbenen tillbaka i grytan och placera den i ugnen.

Vrid revbenen en eller två gånger, tills köttet är klart, ca. 1 tim.

Blanda vinäger och honung i en liten kastrull.
Ta kastrullen med kött från ugnen och placera på platta och låt sjuda på medelvärme.
Tillsätt vinägerblandningen och koka upp, sätt sedan tillbaka kastrullen i ugnen.

Fortsätt att bräsera, utan lock tills revbenen är mjuka, 15-20 min.
Återgå kadtrullen till platta, ta ur revbenen.
Ta såsen till en koka på medelvärme; skumma av fettet och koka tills det tjocknar, 10-15 min.
Återgå revbenen i grytan och värm igenom.
Lägg i lagerblad och timjan.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.