Toast med fräst bladspenat, räkor och och nobissås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

En liten förrätt! I original receptet ingick också kräftstjärtar, men vi skippade dessa och tog istället räkor med skal.

Ingredienser

Tillagning

1. Lägg ner ägget i kokande vatten i ca 2 min. Kyl snabbt av i kallt vatten.

2. Blanda salt, peppar, vinäger, hackad shalottenlök, vitlök och senap i en skål. Knäck ägget, skrapa i hela innehållet och vispa ihop med övriga ingredienser.

3. Tillsätt oljan lite i taget under vispning, gärna med elvisp. Blanda i finskuren gräslök.

4. Rosta brödskivor och skär bort kanterna. Fräs bladspenaten i lite olivolja och smaka av med salt och peppar. Skala och låt räkorna rinna av.

5. Fördela spenaten på toasterna. Toppa med räkor och skeda över såsen.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D