Hembakat hamburgerbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Ingredienser

Tillagning

Smula ner jästen i en degblandare.

Värm mjölk och vatten fingervarmt, 37°.
Häll degvätskan över jästen.
Tillsätt olja, socker, salt och honung.
Blanda i mjölet lite i taget, spara lite till utbakningen.

Arbeta degen smidig 5-10 min.

Låt jäsa under bakduk ca. 30 min.

Dela degen i två bitar och forma till runda bullar.
Rulla ut till längder och dela varje i 6-8 bitar.
Forma till runda bollar.
Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem ordentligt med handen.
Låt jäsa ytterligare ca. 30 min.

Sätt ugnen på 225°.

Pensla bröden med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen 10-12 min, tills bullarna fått fin gyllenbrun färg.
Låt bröden svalna på galler
under en bakduk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.