Stekt lax med citronhollandaise

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Låt det sedan stå vid sidan av spisen en stund så att den vita bottensatsen sjunker ned.
Slå över det klara, gula fettet till ett hällvänligt kärl som tillbringare eller halvlitersmått.

Lägg äggulorna i en rostfri kastrull.
Vispa dem till fast skum, vilket går lättast med elvisp och tar ett par minuter.
Temperaturen på äggsmeten får inte överstiga 35-40 grader.
Vispa ned det smälta smöret i små omgångar.
Avsluta med rivet citronskal, fransk senap, vitvinsvinäger och en nypa salt.

Dela fisken i portionsbitar, salta, peppra och stek bitarna i lika delar smör och rapsolja ca. 3 min per sida.
Avsluta med att lägga på lock någon minut.
Servera med kokt potatis, lättkokta ärter och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.