Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 125°C.

Krydda hjortstek med salt och peppar.
Hetta upp smör i stekpanna.
Lägg i timjankvist.
Stek hjorten gyllene runt om.

Lyft upp steken och stick in en termometer till mittten av köttet.
Stek färdig i ugnen till en innertemperatur på 54°C, 30-40 min.
Låt vila 15 min innan servering.

Skala och skär ner selleri.
Koka upp selleri och vatten.
Tillsätt grädde och koka sellerin är mjuk.
Mixa i en blender bara sellerin med lite av vätskan och smör, precis så att mixern orkar driva runt.
Mixa till en slät kräm.
Smaka av med salt.

Koka ihop vatten och fond med gelé, fänkålsfrö och vinäger till god smak.
Red av med maizena.
Smaka av med salt och mycket svartpeppar.

Skär ner äpple och svamp.
Stek gyllene i smör.
Krydda med salt och peppar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.