Lax med hummersås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Skär laxen i bitar med ett par centimeter per sida.
Skala och hacka den gula löken.
Skär paprikorna och fänkålen i mindre bitar.
Skiva svampen.

Fräs alla grönsaker med smör och rapsolja i en större kastrull.
Tillsätt grädde, vin, vatten och fond.
Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud såsen i 5 min.
Smaka av med salt och cayennepeppar.

Stek laxen i lika delar smör och rapsolja.
Vänd först ned hollandaisesåsen och sedan laxbitarna i såsen och servera med ris och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.