Moster Almas limpor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 360 min

Glutenfritt

Ingredienser

Tillagning

Ger 4 limpor.

Koka upp vattnet och häll över pofibern.
Låt kallna i hushållssmaskinens blandarskål.
Låt fast margarin mjukna i rumstemperatur.

Varva ner alla de övriga ingredienser - jästen smulas ner i bunken.
Starta maskinen på låg fart, låt den sedan arbeta på normal hastighet ca. 2-3 min.
Jäs degen under bakduk ca. 3,5 tim.

Ta upp degen på mjölat bakbord.
Dela degen i fyra lika delar.
Knåda varje del för sig med så mycket mix att degen blir smidig och fast.
Forma delarna till limpor.
Lägg dem på bakplåtspapper i en långpanna.
Lägg remsor av bakplåtspapper mella limporna för att hindra att de jäser ihop.
Låt jäsa under bakduk ca. 1 tim.

Värm ugnen till 200 grader.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen ca. 1 tim.
Pensla med smält smör eller margarin eller olja.
Låt kallna på brödgaller under bakduk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.