Rabarber- och jordgubbstarteletter

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Mördeg:
Knåda ihop alla ingredienser för hand eller snabbt i en matberedare.
Kör bara precis samman till en deg. Plasta degen och låt vila i kyl ca. 30 min.
Knåda degen lite och kavla ut 3 mm tjock, klä formar 8-10 cm i diam.
Nagga och låt vila i frys ca. 30 min.
Grädda i 200°C varmluft i ca 8-10 min.
Låt svalna och lossa ur formarna.

Vaniljkräm:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp vanilj, vaniljstång och mjölken i en tjockbottnad kastrull.
Vispa äggula, socker och majsstärkelse luftigt i en bunke.
Häll mjölken under vispning i bunken, häll tillbaka i kastrullen.
Koka upp krämen ordentligt och sjud under omrörning i 2-3 min.
Häll krämen i bunken och tillsätt smör, rör slät och plasta.
Kyl så snabbt som möjligt.
Rör ihop krämen innan användning.

Minimaränger:
Koka upp socker, vatten, citronskal med urskrapad vanilj och vaniljstång.
Låt koka 2-3 min.
Tvätta och skär rabarbern i stavar, 10-15 cm.
Ta av kastrullen från plattan och lägg i rabarberstavarna.
Viktigt att lagen täcker rabarbern.
Plasta och låt stå 60 min eller gärna längre.
Vispa äggvita med sockret till ett fast skum, vänd ner florsockret med en slickepott.
Spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda på 100°C varmluft i ca. 60 min tills marängerna släpper från pappret.

Fyll tarteskalen med vaniljkräm, skär och lägg på rabarber och jordgubbar.
Dekorera med maräng och myntablad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.