Oxfilé Sylvester

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Koka upp vatten, rödvin och kalvfond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud såsen i 10 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.

Blanda rumstempererat smör med citronsaft och pressad eller riven vitlök.
Salta, peppra och spritsa upp smöret till små toppar.
Ställ svalt.

Skär potatisen i klyftor och blanda med haricots verts, strimlad silverlök, flisad chili, salt och lite rapsolja.
Sprid ut dem i långpanna och rosta 20 min i 175 graders ugn.

Salta, peppra och bryn köttet runt om i smör och rapsolja.
Efterstek till 60 graders kärntemperatur i 175 graders ugn vid serveringstillfället.

Låt köttet vila 10 min innan det skivas upp och serveras med lättkokta grönsaker, smör, sås och hummer.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.