Baconlindad köttfärslimpa

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Skala, finhacka och fräs den gula löken med smör och rapsolja i en kastrull.
Löken ska inte få färg utan bara bli blank.
Ställ löken att svalna.

Blanda köttfärsen med lök, ägg, kalvfond, timjan, en riven vitlöksklyfta, senap, rödvinsvinäger samt salt och svartpeppar.
Arbeta samman och forma till en "limpa".

Rada upp baconskivorna kant i kant på ett bakplåtspapper.
Lägg på köttfärslimpan och rulla in den i bacon.
Lyft över till en långpanna.
Pensla ovansidan ytterst sparsamt med rapsolja.

Sätt in i 250 graders ugn.
Sänk samtidigt värmen till 175 grader och stek köttfärslimpan ca. 45 min eller till 68-70 graders innertemperatur.
Låt köttfärslimpan vila under aluminiumfolie 10 min innan den skivas upp.
Servera med ugnsrostade potatisklyftor och blandad sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.