Farmors stora kroppkakor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 0 min

Ingredienser

Tillagning

1) Koka 6 av potatisarna.
2) Pressa de färdigkokta potatisarna och låt dem svalna
3) Skär fläsket i mycket små bitar
4) Krossa kryddpeppar, blanda detta och salt i köttskålen.
5) Riv de resterade potatisarna med ett fint rivjärn.
6) Lägg de rivna potatisarna i en handduk och pressa ut vätska, Gör detta i omgångar, med lite riven potatis i taget.
7) Blanda den kokta potatisen med den råa potatisen, strö över mjölet och blanda väl.
8) Dela degen på 20 och platta ut degen i en potatismjölad hand.
9) Lägg lagom mycket i mitten och gör till en boll, pressa och rulla så att skarvar försvinner, lägg på ett potatismjölat fat.
10) Lägg försiktigt i saltat sjudande vatten, se till att det absolut inte kokar. Låt sjuda en timme i vatten

Du gillar kanske också

Receptet av MatKarin Antal recept: 16 st