Ankkroketter på långkokta anklår med hallonvinegrätt

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Salta och peppra låret och bryn i lite olivolja, eller ännu hellre, ankfett.
När det fått fin lägg det i en stekgryta.

Bryn löken och skiva sellerin och lägg i samma gryta tillsammans med rosmarin och vitlök.
Häll på lite vin och ankfett, eller olivolja.

Ställ grytan i ugnen på 175 grader i ungefär 1 ½ timme, tills köttet är mjukt och faller av benet.
Låt det svalna till hanterbar temperatur och plocka köttet från benet, inklusive skinn.

Hacka köttet fint och lägg i skål.
Hack också löken från grytan fint och lägg i skålen.

Smält smöret i en såskastrull och tillsätt mjölet.
Rör tills mjölet blandat sig med smöret och häll på mjölk under vispning.
Sjud såsen på låg värme i 5 min.
Konsistensen ska vara tjock.
Alltså, tänk inte sås.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
Låt den svalna något.

Blanda 200 gram béchamel med det hackade anklåret, finhackad skinka, parmesanost och kryddor.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ skålen i frysen så den stelnar.
Det gör det enkelt att hantera smeten.

Rulla små bollar av smeten och lägg på en tallrik.
Ställ i frysen i gen, så de stelnar.

Dubbelpanera kroketterna i först i mjöl, sedan i vispat och slutligen i panko-ströbröd.
Ekologisk ströbröd fungerar också bra.

Fritera i solrosolja på 180 grader tills de fått fin gyllen färg.
Servera med finriven själk- och rotselleri och en hallonnvinägrette.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.