Fläskfilé med rosépepparsås och potatisgratäng

  • Portioner:
  • Cirka tid: 76 min

Ingredienser

Tillagning

Skala, skiva och varva potatis och gul lök i en smörad ugnsfast form.
Blanda smulad grönsaksbuljongtärning med grädde, mjölk, pressad vitlök, peppar och 1 tsk salt.
Slå blandningen över potatisen och sätt in gratängen i 175 graders ugn i ca. 1 tim.

Koka upp grädde, rödvin och vatten.
Tillsätt stött rosépeppar och kalvfond, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 min.
Tillsätt soja, salt och peppar.

Skär köttet i drygt centimetertjocka skivor.
Stek i lika delar smör och olja ca. 2-3 min per sida.
Salta och peppra.
Servera gärna lättkokta broccoli- och blomkålsbuketter till.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.