Svartvinbärsgele

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Skölj bären och låt dem rinna av.
Lägg bär och vatten i kastrull.
Låt koka i 10 min utan lock, tills bären saftat av sig.
Häll bären i en silställning eller ett durkslag med handduk i.
Låt rinna av i ca. 30 min.

Mät upp den avrunna saften och koka upp den.
Ta av från värmen och rör ner sockret tills det smält.
Låt småkoka utan look i 5-10 min.

Gör ett geleprov:
Håll 1 msk gelé på en tallrik och ställ den i kylen några minuter.
Dra ett streck genom gelén och flyter det ihop får man koka i ytterligare några minuter, annars är den klar.

Dra kastrullen från värmen och låt stå några minuter.
Håll upp i väl rengjorda glasburkar och låt svalna.
Förvara burkarna i kylen.
Täck eventuellt gelén med parallin innan locket läggs på för bättre hållbarhet.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.