Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 15 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 175 grader.

Skölj fisken och gör ett par tre snitt i köttet på båda sidor av de tjockaste delarna på fisken.
Salta och peppra runt om och inuti buken.
Smörj en ugnsfast form och lägg i fiskarna.
Stek i ugn ca. 20 min.

Lägg äggen i en kastrull med vatten, koka upp och låt sjuda långsamt i fem minuter.

Koka upp grädden i en kastrull.
Skölj spenaten väl och rensa bort eventuella grova stjälkar.
Låt grädden koka ihop till simmig konsistens, lägg i spenaten och låt puttra några minuter.
Smaksätt spenaten med salt och peppar och gärna lite riven muskotnöt.

Servera fisken med spenat, ägghalvor, citronklyftor och pressad kokt potatis.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.