Lammfärsbiff med morotstzatziki och cous cous

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Annorlunda tzatziki med morot...

Ingredienser

Tillagning

1. Tina lammfärsen om den är fryst.

2. Koka cous cous enligt anvisningen på förpackningen.

3. Låt oliverna rinna av och hacka dem grovt. Skala bort det gröna från gurkan och skär i tärningar. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka timjan.

4. Blanda med cous cous, pressad citron, citronskal, gurka, oliver och timjan. Smaka av med salt och peppar.

Lammfärsbiffar:
5. Skala och finriv lök och vitlök. Hacka timjan. Blanda lök, vitlök och timjan med färsen till en jämn och smidig smet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till små biffar. Stek biffarna i matfettet ca 3 minuter per sida i en stor stekpanna.

Morotstzatziki:
6. Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Rör ner morötterna.

7. Servera lammfärsbiffarna med cous cous och morotstzatziki.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D