Fruktkompott

  • Portioner:
  • Cirka tid: 50 min

Fruktsoppa: Följ detta recept men koka frukten i 7,5 dl vatten.

Ingredienser

Tillagning

Lägg frukten i en kastrull och häll på vattnet.
Låt stå i 30 min.

Tillsätt sockret och kanelstången och koka alltsammans tills frukten blivit mjuk, ca. 5 min.
Ta upp frukten med en hålslev.

Rör ut potatismjölet i lite vatten.
Ta kastrullen från värmen och rör ner redningen i en tunn stråle i soppan.
Låt koka upp.

Häll tillbaka frukten i kompotten och låt svalna.

Servera krämen kall med mjölk eller gräddmjölk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.