Grillad torskrygg med tryfflad palsternackspuré, fruktsalsa och örtsmör

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Skala palsternackan och skär till mindre bitar.
Ha ner i en kastrull tillsammans med grädde och vatten.
Låt det koka tills grädden reducerats ner och palsternackan blivit mjuk.
Rör om då och då så det inte bränner fast.
Lyft av kastrullen och kör allt till en slät puré.
Smaka av med tryffelolja, äppelcidervinäger och kryddor.

Hacka päron och persika.
Finstrimla den vita delen på fänkålen.
Blanda allt i en kastrull tillsammans med citronsaft.
Hetta upp hastigt i kastrullen under en minut.
Låt svalna och blanda med melonen.

Hacka örter i en mixer.
Ha ner smöret på slutet, samt skalet frmån en halv citron.
Mixa så allt blandas.
Ta ur smöret ur mixern med en slickepott och forma till en korv på plastfolie.
Rulla ihop folien och rulla till en jämn rulle.
Lägg i frysen ca. 15 min.
Skiva upp vid servering.

Grilla torskryggen på låg temperatur på ett grillnät.
Krydda på båda sidor under grillningen.
Grilla halverad lime samtidigt och servera till fisken.
Dekorera med en dillkvist.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.