Vegetariska Quinoabollar med Myntayoghurt

  • Portioner:
  • Cirka tid: 1 min

Utmärkt alternativ till köttbullar! Byt ut koriander mot persilja eller oregano och servera med pasta med tomatsås.

Ingredienser

Tillagning

Koka quinoan efter anvisning på förpackningen, ca 15 min, och låt den sedan svalna lite.

Sätt på ugnen på 200°C.
I en bunke blanda quinoa, limesaft, rivet limeskal, hackad chilli med frön, koriander, pressad vitlök samt salt och peppar.
Rör om med en sked och tillsätt havregryn samt rismjöl, blanda noga och ställ i kylen 15-30 min.

Med hjälp av en matsked forma sedan små quinoabollar, ca 2cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 15-20 min

Myntayoghurt:
Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen tills det är dags att servera.

Sallad:
Hacka grönkål och rödkål och blanda med rödvinsvinäger och olivolja.

Lägg upp salladen på tallriken, toppa med quinoabollar och servera med den goda, friska myntayoghurten.

Du gillar kanske också

Receptet av VibrantFoodStories Antal recept: 2 st

Min samling av hälsosamma och närande recept med fokus på färska, färgglada och säsongsbetonade livsmedel som stimulerar smaklökar. Fokus på vegetarisk mat men också fisk och skaldjur samt några söta godsaker.

Senaste recept av
VibrantFoodStories