Texas chili

  • Portioner:
  • Cirka tid: 180 min

Ingredienser

Tillagning

Skär köttet i tärningar.
Skala lök, vitlök och morötter.
Skär lök och morötter i tärningar, ca 1x1 cm.
Hacka vitlöken grovt.

Bryn köttet i omgångar i oljan i en gjutjärngryta.
Ta upp köttet på en tallrik.

Mjukstek lök, vitlök och morötter i lite olja i grytan.
Lägg i köttet, tillsätt kryddorna, ale och buljong.
Låt allt puttra minst 3 timmar under lock på svag värme.
Titta och rör emellanåt så grytan inte kokar torr och köttet bränner i botten.
Späd eventuellt med vatten.
Köttet ska falla isär när man rör runt i grytan.

Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
Blanda bönorna och chokladen i grytan och koka upp.
Smaksätt med salt och peppar.

Till servering:
Servera med ris, tortillabröd, gräddfil och sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.