Hemlagad äppelmos

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Använd väl mogna, men inte övermogna äpplen.

Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar.
Lägg dem ev. i vatten innan kokningen så att de inte mörknar.

Koka upp på svag värme så att det inte bränner vid.
Rör om då och då.
Känn med en provsticka att äpplena är mjuka.
Rör ner sockret och låt koka upp igen.

Krossa äppelklyftorna till önskad moskonsistens.
Häll upp i frysburkar i passande storlekar.
Låt svalna och sätt på lock.
Förvara burkarna i frys.
Där är mosets hållbarhet ca 1 år.

Ta fram så mycket som går åt och låt tina i kylskåp.
Mosets hållbarhet i kylskåp är begränsat till 1-2 v.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.