Lysande gul fiskgryta à la Stocken

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Pappa brukade laga den på stocken varje år när vi var ute och campade.

Ingredienser

Tillagning

1.Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
2.Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs gul lök ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Sänk värmen Pressa i vitlök låt purjon åka med mot slutet. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
3.Tillsätt vin grovtärnad potatis och morötter. Häll på lite vatten. Koka ca 10 min
4. Smula i buljongtärning. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Koka upp
5.Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
6.Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.

Du gillar kanske också

Receptet av elixir2000 Antal recept: 11 st