Sockerkaka med röda vinbär och citronhonung

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175°.

Smörj en veckad hålform, ca. 1,5 liter.
Ströa med kokos.

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Rör ner filmjölken i äggsmeten.
Vänd försiktigt ner mjöl, citronskal och smör.
Rör tills smeten är jämn och slät.

Blanda vinbären med mjöl och skaka bort eventuellt överflödigt mjöl.

Häll hälften av smeten i formen, lägg i bären och fyll på resten av smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca. 35 min, tills kakan är torr när du känner med en sticka.
Låt svalna.

Blanda honung och citronsaft till toppingen.
Ringla honungen över kakan när kakan ska serveras.
Garnera med färska vinbär.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.