Blinier - små boveteplättar med löjrom och rödlök

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Värm mjölken till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen har löst sig.

Tillsätt båda mjölsorterna och vispa till en jämn smet.
Dela äggen i gula och vita och vispa ner gulorna och salt.

Låt smeten stå framme och jäsa under bakduk i 40 min.

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda ner smör och vitor i den jästa smeten.

Grädda i blinipanna på medelvärme.
Vänd och grädda också andra sidan.
Servera direkt med löjrom, en klick crème fraiche, hackad lök och citron.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.