Vaniljfudge

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

24 bitar.

Lägg bakplåtspapper i botten på en form, cirka 20 × 30 cm.

Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull.
Tillsätt socker, grädde, mjölk, sirap och smör och värm på låg värme tills smöret har smält.
Rör om då och då med en värmetålig slickepott.

Höj till medelvärme och låt massan koka tills den har en temperatur på 117 grader.

Ta kastrullen från värmen och låt bubblorna gå ner en aning.
Rör om med en värmetålig slickepott tills smeten tjocknar och temperaturen sjunker.

När smeten inte längre är glansig utan blir matt och har en temperatur på 55-60 grader så är den klar.

Häll fudgen i formen och låt stelna i rumstemperatur i minst 6 tim.
Skär fudgen i fina bitar.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.