Skinkstek med rotsaker

  • Portioner:
  • Cirka tid: 75 min

Ingredienser

Tillagning

Gnid in steken med salt och peppar.
Stick in en stektermometer och stek köttet i 175 graders ugn till 75 graders kärntemperatur.
Det färdiga köttet får vila i folie i 10 min innan det skivas upp.

Skala och skär rotsakerna, den gula löken och purjolöken i bitar.
Sprid ut grönsakerna i långpannan.
Dela paprikorna i halvor, ta bort fästet och lägg dem överst.

Hacka vitlök, chili och timjan.
Blanda hacket med olja och häll över rotsakerna.
Salta, peppra och rör om.
Sätt in allt i 175 graders ugn.

Efter 30 min lyfts paprikorna ut och läggs i mixer tillsammans med tomatjuice och tabasco.
Servera salsan till rostade rotsaker och skivad skinkstek.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.