Grahamsbullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader.

Smula sönder jästen i en bunke.

Smält matfettet i en kastrull på svag värme.
Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.

Häll blandningen över jästen och rör om.

Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl och cirka 6 dl av vetemjölet.

Arbeta degen kraftigt för hand eller i en matberedare.
Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar för lös.

Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 15-30 minuter.
Smörj undertiden en plåt.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
Arbeta den smidig och tillsätt eventuellt lite mera mjöl om det behövs.

Rulla ut degen till två 30 cm långa längder.
Dela längderna i 8 lika stora bitar.

Forma bitarna till släta bullar.
Lägg dem på plåten, lägg på bakduken och låt dem jäsa på en varm plats tills de vekar lätta och porösa, ca. 20-30 min.

Grädda mitt i ugnen 7-10 min.

Låt bröden svalna på ett galler under en bakduk.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.