Kaffemammas tacolåda

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Mumsigt alternativ till tacos eller tacopaj. Gjord på vegfärs då jag inte gillar köttfärs, men det går självklart bra att byta ut mot det om man skulle vilja. Då behövs bara mindre vatten eftersom vegfärs sväller mer än köttfärs, förklarade mor min.

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka grönsakerna och blanda crème fraiche med dipmixen. Rör ner en av paprikorna i blandningen (vi tog den gula). Lägg ca två lager chips i botten på en ugnsform, för att verkligen täcka. Bred över crème fraiche-röran.

Fräs färsen i olja tillsammans med lök, pressad vitlök, och champinjoner. Häll i 1-1,5 dl vatten, rör ner tacokryddan och den andra paprikan. Rör om ordentligt och ha sedan i Philadelphiaosten, rör om mer. Låt puttra i ca 4 minuter.

Bre ut färsen över crème fraiche-röran i formen. Häll över önskad mängd salsa. Smula över chips, lägg på tomatskivor och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med gräddfil och en sallad på gurka, tomat och avokado.

TIPS: Chipsen i botten kan tas bort. Det blev extra krispigt med dem men också lite svårt att få upp på tallriken ur formen. Jag tyckte det blev mumsigt men något klent (har tydligen fortfarande problem med smaklökarna) och hade nog gärna haft en hel vitlöksklyfta och en starkare tacokrydda, men mamma sa att maten var väldigt smakfull och att det var rejält med sting i den, så det gör man som man vill. :)

Du gillar kanske också

Receptet av kaffemamma Antal recept: 9 st

Är en tjej vars matintresse skjutit i höjden det senaste året. Lider av Crohns och tvångssyndrom med massa rädslor vilket gör att jag varken kan eller vågar laga mat själv, men tänker väldigt ofta på det och kommer på egna recept som min mamma ibland lagar till. Så även om recepten kommer från mig, så är det min mamma som har lagat dem. Det är en stor dröm att kunna och våga stå i köket själv en dag. Provar ni på mina recept vore det superkul att få höra vad ni tycker! :)