Moqueca

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Lägg fisken i en bunke.
Tillsätt vitlök, lime eller citron, salt och peppar.
Snåla inte med saltet!
Blanda försiktigt med händerna och ställ i kylen medan du gör resten.

Hetta upp olja i en gryta.
Tillsätt gul lök och låt steka tills den mjuknat.
Tillsätt paprika och paprikapulver, spiskummin och chiliflakes.
Salta generöst och peppra.
Fräs tills paprikan börjar mjukna.

Tillsätt tomater och salladslök.
Låt koka i 5 min.

Rör ner koriandern.
Ta upp hälften av grönsakerna med en hålslev och lägg åt sidan.
Platta

npla lök och låt steka tills den mjuknat.

Tillsätt paprika och paprikapulver, spiskummin och chiliflaken.
Salta generöst och peppra.
Fräs tills paprikan börjar mjukna.
Tillsätt tomater och salladslök.
Låt koka i 5 min.

Rör ner kork andern.
Ta upp hälften av grönsakerna med en hålslev och lägg åt sidan.
Platta till resten så att det blir som en bädd för fisken att ligga på.
Fördela fisken ovanpå.
Lägg tillbaka grön-sakerna och häll på kokosmjölk.
Koka upp, sänk värmen och låt sjuda sakta i 10-15 min tills fisken är klar.
Lägg eventuellt i en näve räkor.
Smaka av med salt och lime eller citron och kanske lite socker.
Garnera med extra koriander och lime.
Servera med lökris.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.