Långstekt kyckling

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

2 timmar.

Sätt ugnen på 150 grader.

Stycka hel kyckling i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form.

Bryt vitlöken i klyftor, som inte behöver skalas, och lägg dem i formen.
Tvätta citronerna, skär dem i fjärdedelar och lägg bland kycklingbitarna.
Ringla över olja, salta och peppra.
Strö över rejält med timjankvistar.

Häll försiktigt på vinet och täck väl med aluminiumfolie.
Stek i ugnen i 1 tim.

Ta av folien och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
Stek i ytterligare 30?40 min så att kycklingen får fin färg.
Kycklingen är genomstekt om köttsaften är genomskinlig.

Repa bladen från resterande timjan och strö över före serveringen.
Servera med ett gott bröd eller ris och sallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.