Brulépudding

  • Portioner:
  • Cirka tid: 20 min

Ingredienser

Tillagning

Värm ugnen till 150°.
Ställ samtidigt in en långpanna med hett vatten i nedre delen av ugnen.

Häll grädden och mjölken i en kastrull.
Snitta upp vaniljstången och lägg den i gräddmjölken.
Låt koka upp och ståll åt sidan för att svalna.

Häll sockret och vattnet till karamellsåsen i en stekpanna.
Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält.
Låt den sedan koka på kraftig värme tills sockret är gyllenbrunt.

Häll den heta såsen i portionsformar.
Vrid på formarna tills botten och kanterna täckta av den tjocka såsen.

Skrapa ner fröna från vaniljstången i kastrullen med gräddmjölken.
Knäck ner äggen, tillsätt sockret och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Häll äggsmeteni formarna och ställ dem i vattenbadet.

Grädda Brulépuddingarna tills smeten har stelnat, 35-45 min.
Låt svalna och ställ i kylen för att kallna.

Stjälp upp Brulépuddingarna på tallrikar så att karamellsåsen rymms vid sidan om.
Den sås som eventuellt sitter kvar i formen kan lösas upp med lite kokhett vatten.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.