Kokosrutor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 90 min

Ingredienser

Tillagning

35-40 st.

Sätt ugnen på 175°.
Hacka snabbt ihop ingredienserna till mördegen.
Låt ev. vila en stund i kylskåp.

Kavla eller platta ut på bakplåtspappersklädd plåt till en fyrkantig kaka, ca 30 x 30 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen nästan färdig, ca. 15 min.

Blanda äggvitor, socker och kokosflingor i en kastrull.
Sjud smeten under omrörning på svag värme (obs! den ska inte koka) tills den blir tjockflytande.
Höj ugnsvärmen till 200°.

Bred ut sylten på den varma kakan.

Klicka ut och jämna till kokossmeten ovanpå.

Grädda kakan färdig 8-10 min. Kokossmeten ska stelna något och få en guldbrun färg.

Kantskär kakan och skär den i rutor medan den är varm.
Låt svalna på plåten.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.