Helstekt vildsvinsytterfilé

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Putsa och bryn filén runt om krydda med salt och peppar.
Stek klart i ugn 175 grader ca 8-15 min(beroende på tjockleken).

Skiva champinjonerna bryn dom med löken i en kastrull eller plateau krydda med salt och peppar.
Ha i grädden och buljongtärning låt koka upp smaka av red med maizena så de blir en tjock stuvning.

Bearnaisesås:
Vispa äggulorna och vinägern över vattenbad till de blir tjockt som en
Kräm ta av från värmen droppa i smöret under vispning (ägg och smör ska vara ungefär lika varmt) smaka av med salt,peppar,tabaco,worchestersås och ev lite mer vinäger.
Ha i den hackade persiljan.


Vid servering:
Skiva köttet i tunna skivor, lägg champinjonstuvningen i botten på ett ugnsfast fat.
Köttet på och toppa med bearnaisesås.

Gratinera i ugnen 225 grader ca 3-5 min så de får fin färg.

Servera med lökfrästa bönor och stekt kulpotatis

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.