Falukorvslasagne

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

En smakrik lasagne variant, enkel och snabb. Jag tycker om att göra den lite stark men det gör man som vill. Använd färdig béchamelsås eller ostsås (t.ex. Knorr el. Kelda), det blir lika gott. Jag brukar göra denna med Deli Falukorv 550g + två burkar tomater och spara det som blir över av korvröran till en annan dag. Färska pasta förkortar tiden men det går lika bra med vanliga.

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken.
Skölj zucchini/squashen och skär den i små tärningar. Skiva championerna

2. Fräs lök och zucchini i olja/smör i en stekpanna

3. Skär falukorven i små tärningar och låt dem fräsa med. I med championerna.

4. Häll över de krossade tomaterna (jag brukar ta de med chili ifrån Konsum). Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt röran puttra ca 5 min.

TIPS: jag brukar använda färdig (Knorr) bechamel eller ostsås (Kelda), det går snabbt och smakar bra. Annars gör man så här:

5. Vispa ut vetemjölet i 1 dl mjölk i en kastrull. Tillsätt ytterligare 7 dl mjölk, smör eller magarin, salt samt vitpeppar. Koka upp och låt såsen koka ca 3 min. Vispa hela tiden så att inte såsen bränner fast i botten.

6. Häll lite sås i botten på en ungssäker, smörad form. Lägg ut lasagneplattor (beror på formens storlek, ca 3st.)

7.Häll på ca 1/3 av korvröran. Fortsätt sen att varva sås, lasagneplattor och korvröra. Det översta lagret ska vara lasagneplattor med sås på.

8. Riv osten och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 min, tills lasagneplatterna är mjuka

Du gillar kanske också

Receptet av M_E Antal recept: 29 st

När jag var liten så sa alltid min mamma: "nu ska vi se vad för experiment vi får idag" när vi skulle äta. Det är nog ifrån henne som jag fått min lust att prova andra vägar och testa min förmåga i köket. Jag har väldigt svårt för att följa recept och vill gärna lägga till eller ta bort något. Här kommer jag att presentera de experiment i köket som bli bra som men ett och annat tokigt blir det säkert med :) Mina recept finns även på Kokaihop.se som M.E.