Ugnsbakade fikon med saffranszabaglione

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Tvätta och snitta ett kryss i alla fikonen, från stjälken och halvvägs ner i frukten så att den fortfarande håller samman.

Smörj en ugnsform eller stekpanna med eldfast handtag med smör och lägg i fikonen.
Pudra fikonen med florsocker och lägg en klick smör på toppen av varje fikon.
Baka fikonen i ca. 10-15 min.

Under tiden:
Separera äggulorna från vitan.
Häll gulor, strösocker, saffran och vin i en metallskål.
Ställ skålen i vattenbad (i en kastrull med kokande vatten).
Vispa kraftigt tills krämen tjocknat och det blir spår av vispen.
Ta försiktigt av skålen från kastrullen och vispa 1 min till.
Servera fikonen tillsammans med Zabaglione.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.